Českou verzi Vogue povede bývalá šéfredaktorka časopisu Elle

Již v srpnu se na stáncích objeví česká mutace oblíbeného módního časopisu Vogue. Na místo šéfredaktorky nastoupí Andrea Běhounková, která má s touto pozicí již řadu let zkušeností.

Ještě před pár dny nikdo netušil, kdo bude stát v čele redakce české edice Vogue. Dnes je již jasno. Post šéfredaktorky dostala Andrea Běhounková, která posledních osm let pracovala jako šéfredaktorka místní variace módního časopisu Elle a předtím jako šéfredaktorka časopisu Žena a život. Informaci potvrdila společnost V24 Media, která je vlastníkem licence na vydávání časopisu. V současné době Andrea Běhounková pracuje na sestavení redakčního týmu. „Po vstupu do české a slovenské edice Vogue čeká Andreu řada výzev, na úvod především sestavení vysoce kvalitního týmu módních expertů. Ten bude složen jak ze zkušených novinářů a autorů, tak i nových talentů z řad studentů. Další členy týmu budeme postupně představovat během následujících několika měsíců,“ potvrdil vydavatel V24 Media Michaely Seewald a Fabrice Biunda.

Běhounková by ráda pod svými křídly vytvořila první skutečně módní časopis na českém a slovenském trhu. O tom, jestli je český a slovenský trh zralý pro legendární časopis Vogue, se spekulovalo už léta. S drby kdo, kdy a jak ho bude vydávat, rostl i hlad ze strany potenciálních inzertních klientů, ale i čtenářů. V historii naší země se velké události vždy rodily v letech s číslem osm v letopočtu. Věřím, že není náhodou, že Vogue do České a Slovenské republiky přichází v roce 2018, kdy slavíme sté výročí založení naší republiky,“ prohlásila nově zvolená šéfredaktorka.

Příchod předního módního časopisu Vogue do českého prostředí byl oznámen již koncem února. Cílem je poskytnout prostor pro místní módní návrháře a umělce tak, aby mohli prezentovat svou tvorbu a pohled na současný módní svět.

Přidat komentář