Český rozhlas Plus slaví pět let své existence

„Když chcete vědět víc,“ přesně tak zní slogan Českého rozhlasu Plus, jedné ze stanic Českého rozhlasu (ČRo), která začala vysílat před pěti lety, konkrétně 1. března 2013. Nahradila tak ČRo 6, Rádio Česko a stanici Leonardo.

„Jsem rád, že jsem měl příležitost podílet se na tvorbě konceptu a programového schématu. Díky Plus zůstanou v českém rozhlasovém éteru zachovány unikátní reportážní, dokumentární a analytické žánry, které nikde jinde nenajdete. Bez nadsázky můžu říct, že začínáme tam, kde ostatní končí. Budeme víc než informovat. Budeme vysvětlovat, komentovat, provokovat,“ prohlásil k výročí spuštění stanice Český rozhlas Plus pro web irozhlas.cz současný šéfredaktor Ondřej Nováček. Při příležitosti pátého výročí ČRo Plus mění svůj slogan na „Když chcete vědět proč.“ Pořady a zprávy budou také doprovázet nové znělky.

Od 2. listopadu 2015 stanice vysílá 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. V ČRo Plus se vystřídali tři šéfredaktoři, a to Daniel Raus, Alexandr Pícha a Ondřej Nováček, který zastává funkci šéfredaktora od března 2016. Poslechovost rádia stále roste. V roce 2016 ladilo stanici 90 tisíc posluchačů týdně, další rok už to bylo 100 tisíc posluchačů. Stanice se také dočkala rekonstrukce studia, od té doby ČRo Plus vysílá i Full HD videa.

Rádio nabízí kvalitní mluvené slovo bez hudby a široké spektrum témat z oblasti politiky, historie nebo vědy. Český rozhlas Plus je určený především náročnějším posluchačům, kteří se do vysílání mohou i zapojit, a to formou diskuze v pořadu Radiofórum nebo prostřednictvím sociálních sítí.

 

Přidat komentář