Amazon Prime láká zákazníky na nový seriál ze světa Pána Prstenů

Společnost Amazon.com, Inc nedávno odkoupila televizní práva na slavnou ságu o Středozemi a chystá několik sérií s rekordním rozpočtem přibližně 100 až 150 milionů dolarů na sérii. Společnost doufá, že dá tento počin vniknout novému hitu po vzoru populárního seriálu konkurenční HBO Hra o trůny. 

Americká společnost Amazon připravuje nový seriál na motivy populární trilogie. Globální televizní práva na značku Pána Prstenů odkoupil Amazon od společnosti Tolkien Estate poté, co její dlouholetý ředitel a spisovatelův syn Christopher Tolkien ve svých 93 letech na post rezignoval.

Částka, které se Amazon výměnou za tuto populární značku vzdal, se blíží 250 milionům dolarů. Společnost doufá, že seriál přiláká více zákazníků k předplacení streamovací služby Amazon Prime Video. Důležitým faktorem bude rekordně vysoký rozpočet, který činí přibližně 100 až 150 milionů dolarů na sérii. Společnost chce tímto krokem dát vzniknout novému globálnímu hitu po vzoru populární Hře o trůny.

Nepůjde o přímou adaptaci Tolkienovy trilogie, ale nové příběhy dějově předcházející prvnímu dílu „Společenstvo Prstenu.“ Fakt, že zákazníci Amazonu zvolili v roce 1999 Pána Prstenů nejvýznamnější knihou tisíciletí, nasvědčuje tomu, že si seriál publikum najde a najde si jej i u stávajících zákazníků Amazonu.

Tolkienův syn Christopher byl v čele Tolkien Estate známý usilovným ochraňováním otcova díla a nebýt skutečnosti, že sám spisovatel prodal filmová práva už v šedesátých letech, nedočkali bychom se pravděpodobně ani filmového zpracování od režiséra Petera Jacksona. Ostatně, Christopher se nechal v rozhovoru pro francouzský večerník Le Monde slyšet, že se mu filmové zpracování nelíbí. S jeho odchodem se ale vše mění a je více než pravděpodobné, že rozprodávání práv Pána Prstenů neskončí jen televizním seriálem.

Přidat komentář