Seznam bude mít svůj vlastní TV kanál

Před měsícem získala internetová společnost Seznam.cz licenci pro vysílání vlastního televizního kanálu. Pořady Seznam Zpráv, které začaly fungovat v minulém roce, by tak mohly být dostupné i pro televizní diváky.

Televizní vysílání Seznamu by mělo začít ještě do konce tohoto roku. Vysílání bude šířené prostřednictvím pozemních vysílačů, satelitů, kabelové televize i v rámci HbbTV (hybridní televize, která kombinuje televizní vysílání s širokopásmovým internetem). Bude to komerční televize, takže pro diváky bude zdarma. Název, který televize ponese, bude buď Seznam.cz TV nebo Seznam TV. Na televizním kanálu nabídne společnost videa, která jsou dosud ke shlédnutí pouze na internetu.

Internetový prohlížeč Seznam.cz, který existuje od roku 1996, založil Ivo Lukačovič. Dnes má firma 7,5 milionů uživatelů měsíčně. Seznam provozuje mimo jiné internetový vyhledávač, e-mailovou službu, zpravodajský portál Seznam Zprávy a Novinky.cz, mapový server Mapy.cz, Sbazar nebo Stream.cz. Seznam.cz a portály jemu přidružené mají přes tisícovku zaměstnanců. Společnost loni vybudovala televizní studio, kde založila zpravodajskou redakci pro tvorbu zpráv, reportáží i publicistiky. Nyní se chystá obsazení redakce rozšiřovat.

Přidat komentář