ČT art mapuje klubovou scénu magazínem Doutnák

O českém indie popu se v médiích příliš nemluví. Pokud je nějaký pořad hudebně zaměřený, většinou se věnuje tématu mainstreamové populární hudby a bulvárním celebritám. To se ale rozhodli změnit publicista Pavel Klusák a režisér Zdeněk Tyc. Právě tato dvojice stojí za zrodem nového hudebního magazínu ČT art s názvem Doutnák.

Pořad se od ostatních liší tím, že se jedná o živé nahrávky reálných klubových vystoupení. „Bylo pro nás podstatné ukázat kapely, jaké skutečně jsou. Proto jsme natáčeli jejich živé hraní před publikem a trochu si s nimi povídali o tom, co je pro ně úspěch, ale i o tom, jaké sny generuje v noci jejich podvědomí,“ uvádí Pavel Klusák.

Doutnák představuje divákům nezávislou klubovou scénu v širokém slova smyslu a umožňuje tak lehce se v indie popu zorientovat i laikovi. „Kdo chce získat základní přehled o české nezávislé hudební scéně, Doutnák mu ho určitě přinese. Moc mě to těší a jsem přesvědčen, že díky fundovanosti autorů bude takový pohled zasvěcený a pro mnohé určitě i velmi objevný,“ přibližuje pořad výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Celkově Česká televize odvysílá deset dílů, kde tvůrci magazínu představí asi třicet pět interpretů. V pořadech však nevystoupí pouze sami umělci, ale také producenti nebo například organizátoři koncertů. První díl televize odvysílala ve čtvrtek 20. dubna, další poběží opět ve čtvrtek ve 21:55.

Přidat komentář