iROZHLAS.cz přináší kvalitu zpravodajství Českého rozhlasu protřednictvím online webu

Strukturovaný přehled, optimalizace webu pro všechna čtecí zařízení, prostor pro vlastní kauzy, kuriozity z ministerských kanceláří. To vše ve středu spustil server iROZHLAS.cz server pod záštitou Českého rozhlasu.

„Věříme, že na mediálním trhu plném vlastnických tlaků máme exkluzivní zboží: nestranné, nezávislé a spolehlivé zpravodajství se značkou Český rozhlas. Můžeme nabídnout plnokrevný server, který slouží jen svým čtenářům,“ zdůraznil šéfredaktor iROZHLASu Radek Kedroň.

Velký prostor dostanou na novém serveru získají datoví novináři a investigativci, například Janek Kroupa. Všichni autoři právě pod křídly Českého rozhlasu svým čtenářům a posluchačům slibují nezávislé, nestranné a spolehlivé zpravodajství. „Pracuje u nás velké množství kvalitních a vzdělaných novinářů. Teď se jejich práce dostane i k lidem, kteří informace hledají především na webu,“ uvedl Jan Pokorný, ředitel zpravodajství Českého rozhlasu. První návštěvníky tak server láká exkluzivními články nebo seriálem, který pomocí kamer nabídne 360° pohledy do kanceláří ministrů.

Všichni čtenáři si přijdou na své při četbě jednotlivých kategorií, jakými jsou standardně domovské, světové, sportovní, kulturní a lifestylové novinky. Podle grafiků a programátorů je možné server přizpůsobit dle svých potřeb. Pokud čtenář k ilustraci daného tématu nepotřebuje zhlédnout ilustrační fotografie, může je jednoduše vypnout a věnovat se jen informační hodnotě. „Vše ladíme do posledního kilobajtu tak, aby čtenářům web při brouzdání po cestě do práce spálil co nejméně dat,” připomenul manažer projektu Jiří Špaček fakt, že veřejnoprávní server nemá na svých stránkách žádnou reklamu.

Přidat komentář