13. 4. 1992 – První vydání bulvárního deníku Blesk

Nejznámější bulvární deník Blesk se na českém trhu drží už čtvrtstoletí. Už přes deset let hájí první příčku v žebříčku prodejnosti českých deníků. První číslo se na pultech novinových stánků objevilo 13. dubna 1992.

Bulvární plátek uvedla na trh švýcarská společnost Ringier. Její českou část převzala v roce 2014 Czech News Center, která vydává Blesk dodnes. Deník přináší aktuální zpravodajství, zajímavosti a senzace z českého a zahraničního prostoru, a to i v neděli, prostřednictvím titulu Nedělní Blesk. Od září 2016 se zaměřuje více i na regiony.

Noviny se sloganem Síla na Vaší straně lákají své čtenáře na barevné stránky, velké obrázky a šokující titulky. Žádné téma pro členy redakce není tabu a nebojí se k článkům přidat někdy až nevkusné fotografie. Za své články často čelí žalobám, které pro ně občas skončí nepříznivým výsledkem.

Za svůj život se deník Blesk po grafické stránce velké proměny nedočkal. Sami můžete posoudit, jak se liší titulní strana prvního čísla deníku Blesk od té současné.

Přidat komentář