Jiří Hölzel odpovídá: Jak náročná je příprava na hokejové mistrovství světa?

Blíží se květnové hokejové mistrovství světa v ledním hokeji, které letos hostí Německo a Francie. Redaktoři a komentátoři České televize (ČT) samozřejmě zprostředkují dění velkého turnaje sportovním fanouškům díky živým přenosům. Do komentátorské židle se posadí i Jiří Hölzel, který je členem redakce sportu ČT od roku 2002. Vedle hokeje se specializuje na letectví a extrémní sporty a společně s Alenou Zárybnickou se stal hlavní tváří cyklu Skialpem to začalo.

Jak náročná je příprava na velkou akci v podobě mistrovství světa v hokeji?

Příprava na mistrovství světa je kontinuální záležitostí. To je základ, ale samozřejmě, že detailní přípravy pak vrcholí v momentě, kdy všechny týmy odtajní nominace. A v průběhu světového šampionátu pak musíte sledovat de facto každý zápas a veškeré dění okolo turnaje. Mistrovství světa je prostě vrcholem sezony nejen mezi mantinely, ale i na moderátorské či komentátorské židli.

Máte během turnaje volný čas na poznávání měst nebo okolí?

Vzhledem k vysokému počtu zápasů, které vysíláme s mimořádným doprovodným programem, není na výlety čas. Od toho tam koneckonců nejsme. Nejlépe známe cestu hotel – stadion – hotel. Ale v rámci dvou volných dnů, které v programu šampionátu jsou, se k procházce po zajímavostech dostaneme. Pokud ovšem jeden z nich nestrávíte přejezdem z jednoho místa na druhé, tak jako třeba já a moji kolegové letos, kdy nás čeká stěhování z Paříže na závěrečnou část turnaje do Kolína nad Rýnem.

Přidat komentář