Festival rozhlasové tvorby se znovu chystá do Olomouce a rozšiřuje soutěžní kategorie

Hana Maciuchová na loňském ročníku Prix Bohemia Radio. Foto: Lucie Kačerová

Na začátku jara bude Olomouc už podruhé v řadě hostitelem mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. Čtyřdenní mezinárodní akce v letošním ročníku vedle domácí soutěžní kategorie Dokument a Drama přidává i jednu nadnárodní, a to Reportáž.

Programová nabídka akce pořádané od 20. do 23. března bude pro rozhlasové nadšence opět velmi rozmanitá. Novinkou letošního roku je mimo jiné i doba trvání akce, která se o jeden den prodloužila.

Další změnou oproti podzimní Prix je přesun slavnostního pondělního zahájení do večerních hodin. Veřejný poslech a diskuze v rámci kategorie Dokument tak proběhnou ještě před samotným slavnostním zahájením. Úterý se ponese ve znamení reportáže, středa bude patřit dramatu. Soutěžní program budou doplňovat i divadelní představení, koncert, dětské dopoledne s Radiem Junior, Radio Wave Live Session a Setkání s literaturou.

„Minulý ročník festivalu nabídl kvalitní příspěvky v obou soutěžních kategoriích. Ukázal rozmanitost rozhlasové tvorby a přinesl bohatý doprovodný program. Věřím, že zajímavé soutěžní příspěvky přinese i další ročník, pro který jsme dokázali získat podporu Mezinárodního visegrádského fondu a který jsme rozšířili o třetí soutěžní mezinárodní kategorii Reportáž,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral pro festivalový web.

Pořadatelem festivalu je Český rozhlas, který obdržel do třiatřicátého ročníku Prix Bohemia Radio přes šest desítek soutěžních přihlášek. Největší zájem zaznamenali organizátoři v kategorii Dokument. Do nové mezinárodní kategorie Reportáž přihlásili svoji tvorbu autoři z pěti různých zemí.

Přidat komentář