Novinář v popkultuře: Pravidla mlčení

Filmoví novináři mají jednu vlastnost, které jste si už určitě všimli. Touha po prosazení se, snaha přijít s něčím „skutečně velkým“ spaluje každého žurnalistu. Vlastně by se dalo říct, že správný novinář musí být kariérista. Ben Sheppard je jedním z nich.

Drzý novinář, kterého po celý film vystihuje věta „Myslela jsem, že jste starší“ se snaží prosadit v místních novinách Albany Sun-Times. Kudrnatý mladík chce nejen prorazit a získat uznání u starších kolegů, ale také chce najít pravdu v příběhu, který se mu postupně víc a víc odhaluje.

Noviny, ve kterých pracuje, už dlouho neměly velký příběh, když se Sheppardovi naskytne možnost udělat rozhovor s právě zatčenou revolucionářkou. Ta se skrývala několik desetiletí před FBI a nyní se sama rozhodla vyjít s pravdou na světlo.

Rozhovor má být však pouhým začátkem. Sheppard díky němu odhalí jiného skrývajícího se člena revoltujícího hnutí – Nicka Sloana (v podání Roberta Redforda) – a celá honička vedená FBI může začít. Skutečně ale Sloan udělal to, za co jej americká vláda už třicet let hledá?

Přidat komentář