Stream.cz slaví desáté narozeniny

Momentálně nejnavštěvovanější česká internetová televize Stream.cz slaví deset let od svého založení. Ve čtvrtek 21. prosince 2006 zahájil Stream.cz zkušební vysílání za pomoci podnikatele Miloše Petany a jeho společnosti Global Inspiration. Jako první se připravila video, ve kterém se rozbíjela televize, což mělo znamenat nastolení éry nové audiovizuální nadvlády na internetu.

V roce 2007 koupila společnost Seznam.cz 50% akcií, díky čemuž se Stream.cz začal objevovat na hlavní stránce Seznamu, což přineslo mnohonásobně větší sledovanost. V březnu 2011 koupil Seznam.cz i zbylých 50% a stal se tak jediným vlastníkem. Od téhož roku stojí v čele redakce šéfproducent Lukáš Záhoř a šéfdramaturg Martin Krušina.

Program Stream.cz tvoří okolo 30 pořadů vysílaných v týdenním cyklu a 15 archivních pořadů. Stream staví hlavně na publicistice, seriálech a tvorbě po děti. V letošním roce Seznam.cz zvýšil do Streamu investice a chce více vlastních pořadů. Vysílání je zprostředkované mimo internet i přes hybridní chytré televize. Do budoucna se chce vysílání dostat i do základní programové nabídky kabelových televizí. Měsíční návštěvnost tvoří přes dva miliony lidí, kteří vyprodukují 38 milionů shlédnutí videí.

Mezi nejslavnější pořady na Streamu patří ONE MAN SHOW, Autobazar Monte Karlo, Peklo na talíři, Jídlo s.r.o. nebo Darwinovy ceny. V poslední době byl nejsledovanější Semestr, který přišel s úplně novým formátem. V letošním roce bodovali i pořady Luxus na talíři a Vaříme s Mírou, který na sebe vtipně navazoval.

Přidat komentář