Nový internetový seriál Semestr upozorňuje na proměnu komunikace v internetové éře

semestrOd prvního listopadu nabízí česká internetová televize Stream.cz nový seriál s názvem Semestr. Námět seriálu je jednoduchý a pro tuto dobu naprosto vystihující. Mladý pár, Amálie a Damián, musí bez sebe vydržet 6 měsíců, protože Damián odjel na půlroční pobyt do Berlína v rámci studentského programu Erasmus. Jedná se o šestidílný seriál režiséra Adama Sedláka. Jeden díl představuje jeden měsíc, který musí pár bez sebe přežít a udržet si tak jejich vztah za pomocí komunikačních aplikací. Jednotlivý díl trvá okolo dvaceti minut a Stream jej publikuje jednou za týden.

Semestr se odehrává pouze na obrazovkách počítačů a telefonů, a tím se stal seriálem české produkce velmi ojedinělým. Seriál poukazuje na každodennost současných mladých lidí, kteří velmi často vyhledávají informace na internetu, tráví spoustu hodin na sociálních sítích, točí videa na YouTube s vidinou zisku a proslavení se, píšou pomocí hastagů a podobně.

Prozatím má tento aktuální, vtipný, vystihující a moderní seriál u diváků, kteří jej hodnotí na internetových serverech, v převážné většině, pozitivní ohlas. Semestr je v našich končinách výjimečný počin hlavně, díky jeho nezvyklé formě a dobré myšlence příběhu. Diváci mohli zhlédnout prozatím dva díly. Uvidíme, jaké zvraty přinesou ty další.

Přidat komentář