Odstartoval 32. ročník festivalu Prix Bohemia Radio, poprvé v Olomouci

prix-bohemia-radio1Právě minulé pondělí, 3. 10. odstartoval na olomouckém Horním náměstí už 32. ročník mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, který pořádá Český rozhlas.Přesně v jednu hodinu odpoledne zahájil festival ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, který vyjádřil radost ze změny místa konání akce. „Jsem rád, že se festival přemístil do Olomouce, je to perfektní. Už se odtud nesmí nikdy odsunout,“ doplnil režisér Tomáš Soldán.

Po úvodním proslovu slavnostně předal ředitel festivalu Josef Podstata symbolický klíč od města Olomouce a jeho Horního náměstí, hlavního dějiště Prix Bohemia Radio, herečce a zároveň čestné prezidentce události Haně Maciuchové, která následně potěšila uši návštěvníků verši Bohuslava Reynka.

Slavnostní akt ukončila svým vystoupením violoncellistka Terezie Kovalová, která je známá především svou alternativní tvorbou. Po zahájení se návštěvníci mohli přesunout na další body programu, jakými byly například beseda s Hanou Maciuchovou v hlavním studiu Českého rozhlasu Olomouc nebo také „Konference: Tvorba pro děti“.

 

Přidat komentář