Prima COOL odvysílá progamingovou událost roku

Fanoušci světového e-sportu si v polovině dubna přijdou na své. Ve švédském Malmö se uskuteční významný turnaj v Counter Strike: Global Offensive – Dreamhack Masters. FTV Prima navíc prostřednictvím své sesterské stanice Prima COOL poprvé nabídne českým divákům finálové utkání přímo na televizních obrazovkách.

Přímé přenosy z herních turnajů se těší velké oblibě. Primě se tato skutečnost potvrdila už při vysílání zápasů Intel Extreme Masters Katowice, kdy webový stream navštívilo přes 80 tisíc diváků a vysílání hybridní televize HbbTV sledovalo více než 20 tisíc diváků. „Opět jsme si potvrdili, že e-sport na stránky Prima COOL patří a stává se nedílnou součástí obsahu, který chceme našim fanouškům pravidelně nabízet,“ říká vedoucí online sekce FTV Prima Daniel Grunt. Stanice se proto rozhodla vyslyšet přání svých fanoušků. „Ano, záznam přenosu plánujeme odvysílat ve večerních hodinách také na televizním kanále Prima COOL,“ potvrdil Grunt.

Děním víkendového play-off bude diváky ze speciálního studia na Palmovce provázet Zdeněk Princ, který jako hosty přivítá herní experty i česko-slovenské progamingové špičky současnosti. Hlavní komentátorskou dvojící budou Damien „DeeThane“ Diviš společně s Ivanem „Dev1“ Lazarovem, se kterými se u mikrofonů vystřídá také dvojice „Rising stars“Marek „Shadye“ Hovanec, zkušený streamer velkých českých akcí a také youtuber Ondřej „Lelek“ Kvarda.

Progaming (Elektronický Sport, v textu také e-Sport, eSport) je sportovní soutěžení hráčů počítačových her. Soutěží se formou hry pro více hráčů v různých turnajích a ligových soutěžích, které mají stanovená pravidla hry. Elektronický sport je možné provozovat na všech populárních platformách – PC, XBOX a Playstation. Většina států a jejich sportovní svazy dosud neuznaly elektronický sport jako sport. Wikipedia.org

Čtěte dále:

Rozmlouvám se u písniček, říká komentátor e-sport turnajů

KOMENTÁŘE

Přidat komentář