Rozmlouvám se u písniček, říká komentátor e-sport turnajů

komentariDamien Diviš přibližuje své přípravy na komentování progamingových turnajů. 

Jak se připravujete na komentování zápasů a co tato práce obnáší?

Před turnajem je důležité si dobře připravit hlas, proto mám dvě oblíbené písničky, u kterých se rozmluvím. Ty si pustím několikrát. Poté vypiji hodně vlažné vody a to mi většinou stačí. Práce komentátora obnáší neustále sledovat vyvíjení hry, analyzování týmů a samotného turnaje.

Koho tipujete na vítěze Dreamhacku a proč?

Na to se dá celkem lehko odpovědět. Momentálně nejsilnějším týmem jsou Fnatic (vítězové IEM Katowice 2016 – pozn. red.), tudíž bych byl překvapený, kdyby vyhrál jiný tým. Já osobně ale stále budu fandit Luminosity Gaming.

Podílel jste se také na komentování šampionátu v Katowicích. Jak se vám spolupracovalo s komentátorským kolegou Ivanem Lazarovem?

S Ivanem jsem spolupracoval již na spoustě turnajů a lepšího spolukomentátora si vedle sebe nedokáži představit. Stejně jako celý tým, který na Katowicích pracoval.

Hráči kolikrát podávají naprosto neuvěřitelné výkony. Myslíte si, že to je skutečným obrazem jejich práce, nebo je možné polemizovat o podvádění?

Vzhledem k tomu, že vím, jak probíhá příprava počítačů na offline turnajích, tak je naprosto nemožné, aby jakýkoliv hráč podváděl. Vše co vidíte, je opravdu ukázka neuvěřitelných reflexů a tréninku.

Myslíte si, že je progaming pro české publikum atraktivní a bude mít v televizi velkou sledovanost?

Myslím si, že je to pro celý český progaming neuvěřitelný krok dopředu. Věřím tomu, že spoustu lidí si zápas pustí, aby zjistili, jaké to vlastně bude, ale nedokáži odhadnout, jak moc atraktivní to bude pro diváky samotné Primy. Avšak je to taková větší premiéra a já si dokáži představit, že malým krokem může začít velká cesta!

Na přenosy z Dreamhack Masters se diváci mohou těšit o víkendu 16. a 17. dubna. V nekompromisním souboji o 250 tisíc dolarů se proti sobě postaví 16 profesionálních týmů. Prima toto klání přinese divákům prostřednictvím HbbTV a webových stránek prima-cool.cz kde odvysílají kompletní víkendové play-off.

Dreamhack Masters určitě není poslední událostí e-sport scény, kterou nám letos Prima Cool přinese. V průběhu roku se diváci mohou těšit i na mnoho dalších živých vysílání.

Čtete dále:

Prima COOL odvysílá progamingovou událost roku

KOMENTÁŘE

Přidat komentář