Kde sledovat anglickou a španělskou ligu? Práva získala DIGI CZ

premier_league_ilustracka
Foto: Allevents.in

Český satelitní operátor DIGI Czech Republic (DIGI CZ), který provozuje síť sportovních stanic Digi Sport, získal vysílací práva na dvě prestižní fotbalové soutěže – anglickou Premier League a španělskou La Ligu.

DIGI CZ má v rukou práva na vysílání anglické soutěže pro sezony 2016/2017, 2017/2018 a 2018/2019 exkluzivně pro Českou republiku i Slovensko. Španělskou ligu začne vysílat od současného ročníku až po sezonu 2017/2018. „Náš cíl se nemění, chceme vrátit Novou DIGI TV na první místo mezi placenými televizemi v ČR. Po úspěšných akvizicích dvou nejlepších fotbalových soutěží planety – La Ligy a Premier League – nevylučujeme nákup dalších exkluzivních práv,“ řekl výkonný ředitel DIGI CZ Vladimír Rusnák.

Vysílání přenosů ze španělské La Ligy by měl operátor spustit v nejbližších dnech. Přenosy budou diváci sledovat v HD kvalitě na kanálu DIGI Sport 3 a v SD kvalitě na kanálu DIGI Sport 4. Z každého kola fanoušci uvidí minimálně čtyři zápasy, součástí přímých přenosů budou i fotbalová studia se zajímavými hosty. Diváci se mohou těšit i na pondělní sestřihy kola a magazíny La Liga Show a La Liga World. „V nedávném diváckém průzkumu jsme si ověřili silný zájem o španělskou La Ligu a jsme rádi, že jejím příznivcům žádané fotbalové přenosy můžeme nyní skutečně poskytnout,“ uvedl Vladimír Rusnák.

Anglická liga je v Česku vysílána O2 TV a DIGI CZ do konce letošní sezony na kanálech Digi Sport 1 a 2. DIGI CZ od sezony 2016/2017 vlastní exkluzivní práva na tři ročníky. Existuje však šance, že se na Premier League budou moci podívat také diváci O2 TV jako dosud. „Se společností DIGI CZ máme dlouhodobě nastavenou velmi dobrou spolupráci a předpokládáme, že v ní budeme i nadále pokračovat,“ prohlásila Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2 TV.

„Osobně mě moc těší, že jsme našim fotbalovým fanouškům mohli udělat radost a zajistili si exkluzivní vysílací práva rovnou na další tři roky. Pracujeme na tom, aby Nová DIGI TV byla jasnou volbou číslo jedna pro sportovní fanoušky, ale záleží nám i na tom, abychom měli skvělou nabídku také pro všechny ostatní diváky,“ uzavřel Rusnák.

Přidat komentář