Nova International od února zahájí vysílání na slovenském trhu

nova internationalOd prvního února se mohou slovenští diváci těšit na nový kanál ze skupiny Nova. Prvním odvysílaným pořadem bude Snídaně s Novou, která startuje ve svém obvyklém čase, za pět minut šest. Program stanice NOVA International budou tvořit pořady z produkce Nova s licencí pro zahraniční vysílání.

„Na podzim jsme kontaktovali slovenské satelitní a kabelové operátory, se kterými aktuálně intenzivně jednáme o termínu zařazení stanice do jejich programové nabídky,“ prozradil Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova. Programově nebude NOVA International nijak výrazněji profilovaná, tvořit ji bude jak zpravodajský, tak publicistický obsah. Ráno mohou diváci zhlédnout již zmiňovanou Snídani s Novou, v poledne, odpoledne a večer pak Televizní noviny. Na úterní večery NOVA chystá pro slovenské publikum pořad Víkend a čtvrtek bude patřit bulvárnímu magazínu Prásk!. S předpokladem, že Slováci jsou stejní kutilové jako Češi, se skupina NOVA rozhodla zařadit do programu i Rady ptáka Loskutáka s Petrem Rychlým, a to každou sobotu.

Na slovenské obrazovky také přijde nekonečný seriál Ulice, osudy jejích obyvatel mohou diváci sledovat každý všední den od půl sedmé večer. Pondělní večery patří i na Slovensku kriminálnímu pořadu Atentát. V úterý a ve čtvrtek večer se diváci mohou nechat dojmout příběhy z Ordinace v Růžové zahradě, samozřejmě již druhé řady tohoto seriálu z nemocničního prostředí, ve které, stejně jako v první řadě, není nouze o dramata. A od sedmého února čeká na slovenské publikum nový seriál Na vodě, který zatím není uvedený ani v České Republice.

Mezery v programu vyplní reprízy těch starých, původních pořadů a to z archivů TV Nova. První díly Ulice, první řada seriálu Ordinace v Růžové zahradě a seriál Gympl. Stanice NOVA International bude spolu se stanicemi NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2 tvořit nabídku HD stanic skupiny Nova pro slovenský trh.

Přidat komentář