René Zavoral se stal generálním ředitelem Českého rozhlasu

zavoralRada ČRo zvolila na svém včerejším veřejném zasedání nového generálního ředitele Českého rozhlasu. Z pěti uchazečů ve finálovém kole vybrala rada Reného Zavorala, který své funkční období zahájí 21. ledna.

Český rozhlas je vnímán jako spolehlivá a tradiční instituce. Je pro mě velkou ctí, že budu moci tyto hodnoty nadále rozvíjet v roli jeho generálního ředitele. Chtěl bych, aby byl ČRo vnímán jako spolehlivé a veřejnosti otevřené médium veřejné služby, které si klade za cíl předávat informace, vzdělání i kulturu. Aby byl médiem, které posluchačům nabízí nové podněty, rozšiřuje jejich obzory a odpovědně je provází jejich životními situacemi,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Devětatřicetiletý René Zavoral pracuje v Českém rozhlasu s krátkou přestávkou v letech 2005 až 2006 od roku 2001, od roku 2013 pak zastával funkci náměstka generálního ředitele ČRo pro program a vysílání, kdy řídil například strategický rozvoj rozhlasu. V současné době Český rozhlas zastupuje v prestižním Rozhlasovém výboru Evropské vysílací unie (EBU), který sdružuje evropská veřejnoprávní rádia.

Přidat komentář