Novinář v popkultuře: Kent Brockman

kent-brockman-fotoŽurnalistika není pouhé zaměstnání, ale smysl života. Tedy aspoň pro Kenta Brockmana z pera autorů žlutého seriálu Simpsonovi. Už 27 sezón nám přináší aktuální zprávy, informace z domova i ze světa a nikdy mu neunikne byť jediná událost.

Kent je hlasatelem všedního zpravodajského Kanálu 6. Přispívá i do místního programu Smartline, můžeme se podívat na pořad Bite Back! s Kentem Brockmenem nebo Zaměřeno na Springfield, kde divákům zprostředkovává zejména zábavné zprávy. Na Kanále 6 přináší ty nejčerstvější informace hlavně ze Springfieldu ale občas i ze světa. Dokáže bleskově zareagovat a být vždy v centru dění. Není tedy klasickým hlasatelem zpráv, velmi často ho totiž vídáme i v terénu, kde pracuje jako externí redaktor.

Každá postavička v úspěšném seriále Simpsonovi je satirou a je analogicky spojená s vnějším světem. Právě proto se seriál stal tak populární, i přes ten fakt, že nikdo nestárne a postavy zůstávají ve směs stejné. Kent je tvrdý a neústupný ve své novinářské praxi, vždy řekne přesně to, co si myslí. A to ho v mnoha epizodách dostalo do úzkých. Měl problémy s vedení a tak ho nejednou propustili nebo degradovali na post hlasatele zpráv. Svou práci ale na konci vždy získal zpět.

Důkazem toho, že svoji práci dělá dobře je pravděpodobně fakt, že byl již několikrát oceněn novinářskými cenami. Získal 4 zlaté hřebeny, 7 železných mikrofonů a také prestižní cenu konzervárny del Monte. Jako novinář má své klady a svoji práci dělá vesměs dobře, ale jako člověk je spíše nevrlý a sobecký.

 

Přidat komentář