Novinář v popkultuře: Kruh

Zvědavost a odhodlání vám může pěkně zkomplikovat život. Hlavní hrdinka amerického psychologického hororu Kruh Rachel Kellerová o tom ví své. Záhadné úmrtí v rodině nedá Rachel spát. I když ji to bude stát hodně úsilí, rozhodne se zjistit pravdu.

O kariéře Rachel toho vlastně moc nevíme. Soudě čistě podle toho, čím vším si musí projít, je velice odvážná a ambiciózní. Touha zjistit pravdu ji popohání dopředu. Často ji její práce pohltí natolik, že zapomene na celý okolní svět. Záhadné úmrtí v rodině nenechává Rachel klidnou. Jakožto novinářka má možnost získat zdroje a přijít na to, co se skutečně stalo. A tak i učiní. Její práce je velice precizní. Prozkoumává každičký kousek hádanky. Někdy se nebojí překročit i hranice etiky a získává zdroje nelegální cestou. Později si rozšíří své obzory. Jelikož jediný zdroj, který má ze začátku k dispozici, je stará kazeta, musí se s ní naučit pracovat. Z čistě psané žurnalistiky tedy přechází i na audiovizuální techniku. Společně s jejím přítelem se prokousává  každičkým detailem a jedním snímkem za druhým se dostává blíže k pravdě.

Velice zajímavá část filmu je v momentě, kdy Rachel navštíví starou koňskou farmu v naději zjistit další informace. Tam se setkává se starším pánem. Snaží se s ním vést rozhovor. I přes to, jak je pán nepříjemný a v některých momentech až děsivý, se Rachel nenechá odradit a neustále mu klade další a další otázky. 

To, jestli článek vůbec dokončí, vlastně ani nevíme. Na konci její investigativní novinářské role zjišťuje, že se zapletla do něčeho, co je nad její síly. Je to opravdu hra na život a na smrt. V tuto chvíli už musí jít novinařina stranou. V sázce je totiž život celé její rodiny.

Přidat komentář