Český webseriál #martyisdead slaví celosvětový úspěch

Seriál o kyberšikaně, který odvysílala internetová televize Mall TV, získal prestižní cenu Emmy. Příběh o patnáctiletém chlapci ohroženém kyberšikanou tak získal první místo v kategorii krátké tvorby. Jedná se o historicky první ocenění pro Českou republiku.

Ve dvanáctiminutových dílech seriál představil život Martyho, který záhadně zemřel. Děj se pak soustřeďuje na pátrání jeho rodičů po viníkovi, při kterém odhalují znepokojivé důkazy o kyberšikaně. Seriálu v hlavní roli s Jakubem Němčokem se podařilo předstihnout Argentinu, Austrálii i Singapur. Mezinárodní televizní akademie IATAS ocenila díla z celého světa, která se utkala o vítězství hned v 11 kategoriích.

Webseriály už u nás pár let také nejsou žádnou novinkou. Důkazem jsou série s názvem Vyšehrad, Za oponou nebo Republika Blaník. Tvůrci příběhu o Martym také prozradili, že chystají pokračování s názvem #annaismissing.  Internetové televize jako jsou Mall TV nebo Televize Seznam nabízí spoustu zajímavého uživatelského obsahu. Toto ocenění je nemalým důkazem, že i na těchto platformách lze sledovat velmi kvalitní díla.  

O vydání seriálu jsme již informovali v říjnu loňského roku. Článek si můžete přečíst zde.

První díl oceněného webseriálu

Přidat komentář