23. března 2014 – Televizní noviny prošly revolucí

V roce 2014 se Televizní noviny přestěhovaly do zcela nového studia. Redakce vytvořila nové logo i znělku. Velkou změnou byly nově nainstalované moderní technologie. Nakonec se 23. března zprávy Televize Nova objevily v zcela novém světle. 

Nové osvícení tam doopravdy bylo, a ne jen to ze stropních lustrů. „V novém studiu se položilo 1500 metrů led pásků a 22000 LED diod. Dohromady jsme získali 80 metrů čtverečních projekčních ploch. Všechno je komplet navržené a vyrobené v Česku a na Slovensku,“ uvedl tehdy server tn.cz.

Studio nainstalovala architektonická firma Ungroup pod vedením Jaroslava Holoty. Kompletní grafickou podobu studia navrhl a vytvořil interní pracovník Novy, designér Alan Záruba. Logo zpracoval Michal Pacina s celým kreativním oddělením TV Nova.

V nových prostorách si jde všimnout velkých designových úprav. Na levé straně přibyla jedna nová televizní obrazovka. To byla v té době největší modernizace, protože je dotyková a interaktivní. Redaktor s ní mohl pracovat v přímém přenosu.

Pro lepší práci kameramana s prostorem, se i za moderátory objevila nová plazmová obrazovka, která byla zaoblená do stran. Na obrazovkách tak vysílaný materiál působil prostorově. Plocha měla na délku 20 metrů a nabízela Ultra HD rozlišení.

Poslední velkou novinkou byl kulatý pultík, za kterým seděli moderátoři. Nejednalo se pouze o úpravu tvaru, dalo se s ním také manipulovat. Bylo možné jej natočit až o 270 stupňů.

Přidat komentář