Okamžiky století ČTK se objeví i v Uherském Hradišti

Česká tisková kancelář (ČTK) oslaví sto let své existence i v Uherském Hradišti, a to prostřednictvím výstavy fotografií Okamžiky století. Ta bude k vidění na Mariánském náměstí od pátku 23. listopadu až do úterý 8. ledna příštího roku.

Ke konci listopadu se tak na Mariánském náměstí objeví třicet panelů fotografií z archivu ČTK zobrazujících sto let od vzniku České republiky. Ke každému roku ze století bude patřit alespoň jeden snímek zachycující významnou událost nebo charakterizující situaci či náladu doby.

„Na těchto třiceti panelech vás provádíme klíčovými okamžiky československých dějin, ukazujeme významné osobnosti, sportovní události, ale třeba i první Miss Československa z počátku minulého století nebo odchod Karla Kryla z posledního vystoupení v Československu,“ uvedl v tiskové zprávě k výstavě generální ředitel ČTK Jiří Majstr.

Výstavu v Uherském Hradišti představí dvě tváře ČTK, a to šéfredaktor fotobanky Petr Mlch a šéfredaktorka zpravodajství Radka Matesová Marková.

Uherské Hradiště je předposledním místem putovní výstavy, která odstartovala v zahradě Valdštejnského paláce v Praze. Mimo ni se doposud objevila v Brně, Hradci Králové, Ostravě, Plzni, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a v Šumperku.

Přidat komentář