Prima Krimi se v dubnu představí divákům

Televizní skupina Prima zahájí v neděli 2. dubna vysílání svého v pořadí osmého tematického kanálu nazvaného Prima Krimi. Bezplatný program nabídne převážně zahraniční seriály z detektivního prostředí. V souvislosti se spuštěním nové stanice dojde také k úpravě obsahu kanálu Prima Love.

Vysílání Prima Krimi zajistí třetí digitální multiplex Czech Digital Group. Stanice bude dostupná i u všech hlavních kabelových a satelitních operátorů UPC, Skylink, Digi TV, O2 TV a T-Mobile TV.

„Detektivní a kriminální příběhy patří u českých diváků mezi oblíbené televizní žánry, což dokládá divácký úspěch našich detektivních seriálů, které vysíláme v prime time na Primě. Proto jsme se rozhodli, že náš nový, osmý kanál zaměříme čistě na krimi a detektivní pořady,“ přibližuje vznik stanice Marek Singer, generální ředitel FTV Prima. Singer zároveň dodává, že od Prima Krimi sislibuje především nárůst podílu divácké sledovanosti skupiny Prima, protože cílí na širokou diváckou skupinu“.

Kanál zahájí vysílání seriálem Kráska a zvíře IV., první večer pak divákům nabídne americký thriller Dívka ve vlaku. V následujících dnech jsou na programu reprízy seriálů jako Odpadlík, Vraždy v Midsomeru, Myšlenky zločince, Námořní vyšetřovací služba L. A. a Sběratelé kostí. Coby novinky se představí cykly American Crime Story: Versace či Policie v akci: USA.

Prima Krimi převezme část obsahu stávajícího tematického kanálu Prima Love, který doposud vysílal řadu detektivních seriálů. Prima Love se tak vrátí ke svému původnímu zaměření a nabídne především romantickou a odpočinkovou tvorbu pro ženy. „Nevytváříme něco nového. Rozdělujeme dva různé žánry na dva různé kanály,“ podotýká Singer.

Grafika nové stanice vychází ze stylu 60. a 70. let minulého století. „Hlavní grafický motiv kanálu je oko, které je neustále zvídavé a pátrající,“ přibližuje Michal Pacina, kreativní ředitel FTV Prima a audiovizuální společnosti Department, která stojí za grafickou podobou Prima Krimi. Hudbu k novému programu složil Jan P. Muchow.

KOMENTÁŘE

  • […] V souvislosti se spuštěním DVB-T2 došlo také v neděli 1. dubna k vypnutí komerční Vysílací sítě 3. Část diváků tak nebude schopný naladit program ČT 😀 a ČT art na původní programové pozici. Problém lze vyřešit buďto přeladěním na jiný vysílač, pořízením přijímače DVB-T2 či přechodem na satelitní či kabelové vysílaní. Vzniklé místo v komerční síti nahradí novinka televize Prima – televizní kanál Prima Krimi, který startoval včera. […]

Přidat komentář