Seznam Zprávy po pěti letech ukončily spolupráci s týmem Josefa Klímy

Po pěti letech opouští tým Josefa Klímy web Seznam Zprávy.  Spolupráci ukončí k poslednímu březnovému dni. Ze Seznam Zpráv tak spolu s Josefem Klímou odchází Marcela Sobotková a Jaroslav Mareš.

Ukončení externí spolupráce přišlo ze strany Seznam Zpráv. Redakce se chce více soustředit na vlastní investigativní sekci, kterou má na starost zástupce šéfredaktora Radek Kedroň. Server také slibuje, že klade velký důraz na žhavé, aktuální investigace a nová odhalení. Obsah chtějí přinášet svým čtenářům jak ve formě textů, tak i v audioverzích.

„Bylo to pět let úspěšné společné práce. Jsou za ní stovky natočených a odvysílaných reportáží, týkajících se řady kauz a lidských příběhů,“ říká šéfredaktor Seznam Zpráv Jiří Kubík. Podotýká také, že Josef Klíma, Jaroslav Mareš a Marcela Sobotková jsou značkou pro dobrou novinařinu a jejich spolupráce tak končí v tom nejlepším. Do dalšího mediálního působení jim přeje hodně štěstí a inspirace. 

Byli jsme zrušeni z toho důvodu, že video jim nenaplňuje ekonomické představy, které do toho vkládali. Na psaní článků mají vlastních lidí dost,“ řekl k odchodu z redakce Klíma Deníku N.

Josef Klíma očima Mediatoru

Spoluzakladatel týdeníku Reflex, pořadu Na vlastní oči, Soukromá dramata a moderátor vlastního pořadu Očima Josefa Klímy, mimo jiné i bývalý redaktor Lidových novin. Klíma je autorem více než 400 televizních reportáží. V roce 2004 získal Cenu Ferdinanda Peroutky, později získal i Cenu Jana Beneše (2009) a pět ocenění TýTý.

V červenci roku 2018 přešel z České televize na Televizi Seznam a z ní se později přesunul na Seznam Zprávy (SZ). Na platformě stream.cz  vycházel jeho pořad Záhady Josefa Klímy, jehož obsah odebírá přes osm tisíc odběratelů.

Josef Klíma se odjakživa věnoval investigativní žurnalistice. Jeho formát zpracování je autentický, rozebírá hlavně kriminální případy, které jsou již odložené, či jak napovídá jeho popis – živé, tudíž aktuální.

Na Seznam Zprávách působil s projektem Tým Josefa Klímy a přispíval do obsahu jako jako tzv. šéfreportér. Klíma s Marešem tvoří i podcast Skutečné české záhady, který zatím vychází na platformách SZ.

Fanoušci v komentářích spekulují nad jeho návratem ke stanici TV Prima.

Přidat komentář