HBO Go v Čechách skončilo, nahradilo jej HBO Max

HBO Go se na začátku března přejmenovalo na HBO Max. Změna přinesla více obsáhlou nabídku filmů a seriálů a možnost pěti různých účtů.

HBO ohlásilo zánik jeho internetové knihovny filmů a seriálů HBO Go už minulý rok, na jeho zrušení přišlo ale až teď v březnu. Nahradí ho HBO Max, internetová vlajková loď HBO v zámořských státech. Toto rozhodnutí se týkalo dalších 15 zemí v Evropě. V Čechách se změnou platformy přišly ale i komplikace. HBO Go bylo na spoustě platformách, chytrých televizí a jiných zařízení nespustitelné už týdny před samotnou výměnou a právě 8. března nefungovalo HBO Go ani Max nikde. Po nesrovnalostech ale HBO Max funguje stejně jako jeho předchůdce, jen má o poznání větší nabídku filmů a seriálů.

Velkou změnou je vizuální stránka HBO Max. Vypadá velmi podobně jako u Netflixu. Nabízí pět samostatných účtů a jeden dětský, který může rodič zamknout, upravovat jeho obsah a kontrolovat, co dítě sleduje. Obsahově bude HBO Max barvitější než bývalé HBO Go. Najedeme na něm poprvé k vidění nové seriály a filmy společností Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network a Max Originals, včetně filmů společnosti Warner Bros., které zveřejnění již 45 dní po uvedení do kin. Předplatitelům HBO Go se ale situace nijak nekomplikuje. Jejich předplatné zůstává, HBO jim dá automaticky ještě 33% slevu. Tu mohou získat i zájemci, kteří se do konce března přihlásí k měsíčnímu předplatné. 

HBO Max je relativně mladá platforma na sdílení filmové a seriálové tvorby. Vznikla v roce 2020 a do dnešního dne má přes 70 miliónů předplatitelů. 

Přidat komentář