13. března 1975 – Narodil se sportovní moderátor Vojtěch Bernatský

Sportovní moderátor České televize (ČT) Vojtěch Bernatský, dnes slaví již své čtyřicáté šesté narozeniny. V současné době ho na televizních obrazovkách můžete spatřit například při olympijských hrách, během nichž je jedním z vůdců studia. Drtivá většina lidí ho ale zná především jako moderátora zpravodajského pořadu Branky, body, vteřiny.

Své povolání si vysnil již během první třídy na základní škole a jak sám vzpomínal, výrazně se v tomto pohledu od svých vrstevníků lišil. „Měli jsme se spolužáky sraz, a když jsem přišel, všichni začali tleskat. Vysvětlili mi, že zatímco oni chtěli být popeláři a zdravotními sestřičkami, tak já jediný jsem se vymykal a splnil si to,“ vzpomínal v rozhovoru pro Magazín RODINA DNES.

Pro ČT začal externě pracovat v roce 1995 a již o rok později se stal moderátorem zpravodajské relace Branky, body, vteřiny, jejichž tváří je dodnes. Během své kariéry si ale střihl i pozici reportéra na zápasech hokejové extraligy, či moderování studia během olympijských her.

Vojtěch Bernatský se však ve svém životě zdaleka neomezuje jen na sport. Má hodně rád hudbu a v roce 2009 se dokonce stal vítězem pořadu Duety… když hvězdy zpívají, kde vystupoval společně s Petrou Janů. Je autorem knihy Dvojtáta a Tati, už tam budem?, ve kterých popisuje život se svými dvěma dětmi. Také je jedním z patronů nadačního fondu Rozum a cit, jenž podporuje pěstounské rodiny.

Sportovním moderováním si Vojtěch Bernatský již řadu let žije svůj sen. Známý je mimo jiné i pro jeho umění imitovat české a zahraniční kolegy, jak předvedl například v rozhovoru pro Český rozhlas Dvojka.

Za zmínku mimochodem stojí, že včera, tedy 12. března, měla narozeniny jeho kolegyně z Branky, body, vteřiny, Barbora Černošková, o níž jsme již v Kalendáriu psali.

Přidat komentář