12. prosince 1978 – narození Daniely Písařovicové

Ještě donedávna známá tvář České televize, v současnosti jedna z tváří DVTV. Úspěšná moderátorka a redaktorka slaví 12. prosince své 43. narozeniny.

Daniela Písařovicová se narodila ve Znojmě a vystudovala gymnázium a následně Vysokou školu ekonomickou, kde získala inženýrský titul. Diváci České televize ji mohou dobře znát ze svých obrazovek, protože v České televizi působila mnoho let. Začala zde pracovat již v roce 2006 a hlavní zpravodajskou relaci pak moderovala v letech 2010 – 2020. Byla jednou z hlavních tváří vysílání a její odchod znamenal velkou změnu nejen pro diváky, ale především pro ni samotnou. Nad odchodem z veřejnoprávní televize zřejmě uvažovala delší dobu, byť ji dle vlastních slov práce naplňovala. Uvedla, že se cítila vyčerpaná a přepracovaná, nezvládala osobní život, a to vše vedlo k tomu, že nakonec Kavčí hory skutečně opustila.

Posléze se stala součástí nyní čtyřčlenného týmu moderátorů internetového zpravodajství DVTV, kde začala pracovat v květnu 2021. Rychle se v novém prostředí aklimatizovala a v DVTV jí podle všeho daří, v roli moderátorky ji zde můžeme zahlédnout často. Pestrá dosavadní kariéra Daniely Písařovicové zdaleka nekončí jen u moderování, má zkušenosti mimo jiné se zpěvem, herectvím, nebo třeba s dabingem.

Zajímavostí může být, že byla účastníkem deváté řady televizní show StarDance v roce 2018, nebo že v roce 2019 vystupovala v Divadle na Vinohradech, kde ve hře Návštěva staré dámy po boku Dagmar Havlové nebo Tomáše Töpfera ztvárnila roli reportérky.

Přidat komentář