Listopad v titulcích, čemu vlastně máme věřit?

Od začátku listopadu se v České republice výrazně zhoršuje koronavirová situace a pandemie v celé střední Evropě opět nabírá na obrátkách. Je tedy rozhodně na místě sledovat aktuální dění v médiích.

Na internetu ovšem nyní často najdeme pěkný zmatek, při kterém si mnozí z nás jistě hned vybaví tradiční český večerníček o dvou kutilech a hlavně jeho velice známou melodii od Petra Skoumala.

Říká se, že Chaos vznikl dříve než Země, něco pravdy na tom zřejmě bude. Stačí se podívat na titulky tří online médií z těch nejzavedenějších u nás, Porybného Novinek, Bakalova Aktuálně a veřejnoprávní ČTK. V listopadu jsme totiž byli svědky, již téměř tradičně, několika zarážejících momentů, kdy se dokonce i v jediný den sešly protichůdné zprávy k aktuálním vyjádřením představitelů vlády.

Co si z toho všeho zmatku má člověku odnést, když jeden den nemocnice omezují péči, ale zpřísňování už není v plánu, a vzápětí se omezuje a nemocnice se plní nemocnými?

 

Následně zjistíme, jak se prospěšné testování studentů bude rušit.

Nebo vlastně nebude?

A s tím zpřísňováním to je taky trochu jinak…

Trochu hodně jinak. Zprávy o změnách aktuálních opatření by vydaly na druhý díl Kosmovy kroniky:

Alespoň, že některé jistoty se nám vracejí a v žebříčku nejčastějších výrazů se „nouzový stav“ urputně dere opět na první příčky.

Navíc se nám do toho ještě přidaly zmatky ohledně zdravotního stavu pana prezidenta.

Vůbec se nedivím Čechům, že jsou v posledním období pořádně zmatení. Kdo by také z toho všeho zmatený nebyl…

Přidat komentář