Jmenování premiéra za plexisklem aneb prezident fenoménem internetu

Ještě v sobotu se spekulovalo o nutnosti obléct při jmenování skafandry místo obleků. Dodržení prezidentovi karantény tímto způsobem ale nikdo nečekal. Upravené fotografie prezidenta v kukani baví internet.

Miloš Zeman v neděli jmenoval Petra Fialu premiérem. Poslední jmenování se ale od těch minulých výrazně lišilo. Prezident měl ve čtvrtek pozitivní test na covid a do Lán ho přivezli ošetřovatelé ve speciálních oblecích. Kromě negativního testu (s výjimkou prezidenta) museli mít všichni přítomní po celou dobu nasazený respirátor. Všechny předměty, včetně jmenování, byly dezinfikovány. A aby toho nebylo málo, byl prezident po celo dobu za průhlednou stěnou, která působila mírně komicky. Fotografie z události se rozletěly internetem a díky mírným úpravám z ní vzniklo nespočet mistrovských děl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: instagram @tmbkofficial

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: instagram @bizar.z.medii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: instagram @bizar.z.medii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: twitter @milos_zeman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: twitter @PrasmanDunka

 

Po informaci o pozitivním testu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se objevila na instagramu @bizar.z.medii i tato koláž.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: instagram @bez.chlebika

 

Přestože koláže slouží k pobavení publika a odlehčení situace, objevují se názory o neúctě vůči prezidentovi. Zdůrazňují, že se stále jedná ohlavu našeho státu a člověku, který nás nějakým způsobem reprezentuje (jakým způsobem to dělá, už je věc druhá).

 

Přidat komentář