Linda Bartošová si dává půlroční pauzu v ČT

Moderátorka a reportérka České televize (ČT) Linda Bartošová odchází na půl roku z televizních obrazovek. Oznámila to minulý týden na Twitteru. 

Moderátorka známá převážně díky moderování večerních zpráv požádala vedení o půlroční neplacené volno z osobních důvodů. Přesný důvod, proč se tak rozhodla, nezveřejnila. Od Nového roku ji tak nebudeme vídat na televizních obrazovkách.

„Původně jsem ze sebe nechtěla dělat story, tahle země má důležitější věci na práci. Ale tamtamy se rozjely rychleji, než bych si dokázala představit. V jedné oblíbené písničce se zpívá I’m not going, I’m just growing. Takhle nějak to teď mám, z vícero důvodů,“ okomentovala Bartošová v příspěvku na Twitteru. ‚‚Práce v České televizi pro mě znamená hodně. I proto jsem se ale rozhodla, že z osobních důvodů potřebuji na čas pracovní pauzu. Vedení ČT a zpravodajství jsem velmi vděčná, že mi vyšli vstříc, “ uvedla.

V ČT Bartošová pracuje od roku 2013 v zahraniční redakci ČT24 a od loňského podzimu také v moderátorském týmu Událostí. Spolu s Janou Peroutkovou doplnila tým pořadu redakce zpravodajství České televize Události, komentáře. Je známá také jako finalistka České Miss a výherkyně Miss World 2012. Ve 21 letech se rozhodla zanechat kariéry modelky. Vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, kde studium úspěšně zakončila magisterským titulem. Její kariéra se začala postupně rozvíjet, když moderovala například Horizont ČT24, nyní také rozhovory v pořadu Interview ČT24.

Přidat komentář