Smrt prince Phillipa přiměla média změnit program

Zdrcující zpráva o smrti prince Philipa otřásla nejen celým světem, ale i médii. Celá Británie včetně královny Alžběty II. drží celostátní smutek, a proto byly veškeré královské povinnosti zrušeny nebo posunuty. Změnou prošel také televizní program.

Obvyklé vysílání v televizi i rozhlase bylo zrušeno po pátečním úmrtí prince Phillipa. Na stanici BBC bylo přerušeno odpolední zpravodajství. Poté se objevila černá obrazovka a po chvilce reportérka, která oblékla smuteční barvy, oznámila prohlášení Buckinghamského paláce. Náhle ukončená byla i britská ranní televizní show This morning, kdy při interview s hercem Allanem Halsallem se slovy „Musíme skončit“, přepnul své vysílání kanál ITV na oznámení o této smutné události. V rádiích místo taneční hudby začala hrát státní hymna a oficiální stránka královské rodiny se změnila do černé barvy s parte na hlavní stránce, kam přibylo několik příspěvků o životě prince Phillipa.  

Většina televizních stanic změnila na počest vévody svůj běžný televizní program na speciální, který se týkal jeho života.  Z pátečního televizního programu byly odstraněny veškeré komedie, seriály a reality show. Nahradily je dokumenty, filmy a dokonce i zpravodajství bylo věnováno zesnulému princi. 

Na toto mimořádné vysílání ale přišel rekordní počet stížností. Několika tisícům lidí se totiž nelíbilo, že přišli o své oblíbené pořady, jako například o finále kuchařské show MasterChef. 

Přidat komentář