16. dubna 1978 – narození Lucie Borhyové

Nejdříve divačka, později pomocná redaktorka. Dnes už ale sedí přes 20 let v moderátorském křesle hlavních zpráv na televizi Nova.

Lucie Borhyová patří mezi nejznámější tváře Novy. Hlavním důvodem je dlouhodobé moderování Televizních novin, na kterých spolupracuje již od 5. srpna 1999. S Reyem Korantengem tvoří neoddělitelnou dvojici. „Spoustu lidí si dokonce myslí, že spolu žijeme. Například když pro mě přijede taxík, tak čeká, kdy vyjde z domu i Rey. Musím řidičovi říct, že pro Reye teprve jedeme,“ svěřila se Borhyová v pořadu My dva a čas na Českém rozhlasu Dvojka.

Původně se Borhyová po odmaturování na gymnáziu ucházela o studium na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde ale neuspěla u přijímacího řízení. Proto její cesta odbočila ke studiu publicistiky na vyšší odborné škole, kterou také dokončila a následně se ocitla právě v televizi Nova.

Tuto známou moderátorku ale diváci nemusí znát jen z Televizních novin. Od roku 2005 je také součástí magazínu Víkend a zahrála si i v typických seriálech Novy, jako je Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 nebo v Comebacku. I přesto má ale Borhyová jeden herecký sen, a to zahrát si ve filmu nějakou roli místo hraní samy sebe jako tomu bylo doposud.

Přidat komentář