Vánoce v éteru českých rádií

K Vánocům neodmyslitelně patří také vánoční hudba. Někomu se hned vybaví česká klasika, jiný si nadšeně prozpěvuje s Mariah Carey o tom, co si přeje k Vánocům. Mnohdy v nás právě správný hudební výběr vyvolá to pravé vánoční nadšení. Pokud rádi posloucháte rádio, nebo vás prostě jen nebaví skládat si playlisty, poslouchejte! Spolu s českými rádii vám neseme novin(k)y!

Československá scéna

Pokud nedáte dopustit na československé interprety, určitě vás osloví playlist rádia Impuls, který se nejen o Vánocích zaměřuje na českou a slovenskou hudební scénu. Na vlnách tohoto rádia vás však nečeká jen poslech (ne)tradičních vánočních hitů, ale také speciální vánoční program, který rádio připravuje každý rok. „Letos jde o sérii vánočních Živáků – koncertů Lucie Bílé, Václava Neckáře nebo Jaroslava Svěceného. K tomu sváteční vydání pořadu Máme Česko rádi s Miroslavem Tausigem, Vánoce cestovatele Jirky Kolbaby a velké množství redakčního obsahu s vánoční tématikou. Nadto Česká mše vánoční na Štědrý večer nebo hodina koled,“ popisuje program na Impulsu programový ředitel František Matějíček.

Český rozhlas Olomouc také nabízí nemalé množství československých interpretů, mimo jiné vánočně laděné písně Karla Gotta, Janka Ledeckého nebo třeba Václava Neckáře. Jejich playlist přináší také zahraniční hity a pokud naladíte právě tuhle stanici, čeká vás třeba klasické Let It Snow nebo Merry Christmas Everyone.

Co si přejete k Vánocům?

Jestliže spíš nadšeně vyhledáváte už zmíněnou Mariah Carey a jejího hitu se nemůžete nabažit, zkuste o svátcích naladit rádio Kiss, které letos tuhle píseň zařadilo do svého playlistu. „V rubrice ,,kazetovka“, ve které si běžně připomínáme výjimečné retro hity, nyní upřednostňujeme legendární Vánoční hity. Včetně Mariah Carey. Málo komu se povedlo složit song, jenž si zpívá celý svět. Navíc o Vánocích,“ nabádá k poslechu moderátor rádia Kiss Roman Anděl.

Na rádiu Haná se můžete také vlnit v rytmu rolniček! „Celý advent je posílený o nejlepší vánoční hity, které pouštíme minimálně dvakrát do hodiny. Moderátoři také přináší posluchačům praktické tipy na vánoční nákupy,“ láká na programový ředitel Marek Berger. Rádio navíc nabízí speciál v podobě pohádkových víkendů. „Pohádkové víkendy na Radiu Haná, to je novinka plná nostalgie, která potěší děti, dospělé i ty nejdospělejší. A my vám velmi rádi zahrajeme písničky z nezapomenutelných pohádek pro vaše pohodové víkendové odpoledne,” doplňuje Berger.

Vánoce, ale jen s mírou

Vánoční hity nejsou nic pro vás? Nevadí! Evropa 2 se od klasického playlistu populární světové hudby zatím moc neodklonila a posluchačům tak nabízí jen vánoční songy z její vlastní dílny. Na štědrý den si ale stanice připravila šestihodinové on-air vysílání, které by mělo být plné smíchu a zábavy.

Rádia letos vpouští do éteru také spoustu vánočních novinek, pořádají pro posluchače různé soutěže a připravují nemálo speciálních programů. Především mají všechna pestrou škálu vánočních i nevánočních hitů, do kterých se můžete zaposlouchat při smažení kapra nebo balení dárků. Pokud vás však ladění rádia nebaví, nezapomeňte se alespoň naladit na tu správnou a pohodovou atmosféru svátečních dní.

Přidat komentář