Novinář v popkultuře: Nevěsta na útěku

Je normální, že nepotkáte pravou lásku hned na první dobrou. Občas se stane, že si to rozmyslíte dokonce až chvíli před svatbou. Maggie Carpenterová by o tom mohla vyprávět. Ona sama totiž od oltáře utekla už třem mužům a schyluje se k dalšímu. 

Maggie žije v Halu v Marylandu, kde pomáhá svému otci vést rodinné železářství. Je to obyčejná, hezká venkovská holka, která má ale jeden malý problém. Nedokáže si nikoho vzít za muže. Už to zkusila třikrát, ale vždycky se v uličce otočila a utekla pryč. 

Na druhé straně je Ike Graham. Newyorský sloupkař, který se před 12 lety rozvedl a nyní ho živí vymýšlení krátkých životních příběhů.

Ike dostane jednou v hospodě tip, že kdesi na venkově žije jedna dívka, známá jako Nevěsta na útěku, která ničí srdce všem mužům ve svém okolí. Jeho tento příběh zaujme a použije ho do jednoho ze svých sloupků. Mag si ho ale přečte a napíše šéfredaktorce stížnost, že je tento příběh nepravdivý. Ike tak dostane na výběr. Buď dokáže pravdivost svého příběhu, nebo má padáka.

Novinář se tedy vydá do Halu, kde právě probíhají poslední přípravy na Maggieninu svatbu s Bobem, místním akčním trenérem amerického fotbalu, která má proběhnout už za týden. Obchází všechny její známé, bývalé nápadníky i rodinu a snaží se z nich dostat co nejvíc podrobností o jejích neúspěšných svatbách.  Ike s Mag tráví hodně času společně. Vybírají svatební šaty nebo postavičky na dort. Jednou spolu jedou autem, které se porouchá a cestou pro nářadí mezi nimi přeskočí jiskra. 

Vezme si Maggie Boba, nebo se zamiluje do Ikea? Bude ještě utíkat od dalších svateb, nebo se konečně usadí a bude žít šťastný rodinný život?

V hlavních rolích Julia Roberts a Richard Gere.

Přidat komentář