Martin Jašminský opouští šéfredaktorský post Hospodářských novin. Nahradí ho Jaroslav Mašek

Do čela celostátního deníku se od nového roku postaví Jaroslav Mašek, vedoucí rubriky Byznys na Seznam Zprávy. Jašminský z redakce Hospodářských novin z role šéfredaktora odchází po sedmi letech.

Martina Jašminského do úplného čela Hospodářských novin zvolila společnost Economia v roce 2013. Už v té době byl Jašminský uznávaným ekonomickým novinářem a v blízkosti šéfredaktora se pohyboval osm let. Přebíral redakci Hospodářských novin v období, kdy Economia procházela významnou proměnou, v rámci které mediální dům opustilo sto zaměstnanců společně s tehdejším šéfredaktorem Hospodářských novin (HN) Petrem Šabatou.

„Martin (Jašminský) je nejdéle sloužícím šéfredaktorem Hospodářských novin za posledních dvacet let. Pro naše noviny, jejich autory, editory i vydavatelství Economia toho udělal strašně moc. A za to mu patří obrovský dík,“ uvedla ředitelka redakcí Economia Zuzana Kleknerová v oficiálním prohlášení.

Od 1. ledna 2021 se vedení deníku ujme Jaroslav Mašek. Svou kariéru začínal krátce po absolvování Vysoké školy ekonomické v časopisu Týden. Následně působil sedm let v MF Dnes, odkud přešel do magazínu Forbes, kde pracoval jako zástupce šéfredaktora. Teprve letos v létě Forbes opustil a ve své nové pozici v portálu Seznam Zprávy měl na starosti právě rubriku byznys zaměřenou na ekonomiku.

Hlavním cílem Maška jakožto nového šéfredaktora HN bude digitální proměna redakce a celkové posílení role byznysu a ekonomiky jak ve zpravodajství, tak v publicistice deníku.

Přidat komentář