1. prosinec 2007 – Zahájení TV vysílání Nova Cinema

Nova Cinema slaví narozeniny. Dnes je to přesně 13 let, co první český televizní kanál zaměřený na oblíbené filmy a seriály vstoupil na obrazovky.

„S krátkým předstihem tak našim divákům přinášíme vánoční dárek v podobě filmového kanálu,“ řekl tehdy generální ředitel TV Nova Petr Dvořák. Televizní nováček se první den představil s pestrou nabídkou filmů a seriálů. Začátek odstartoval animovaný seriál Liga špačků a večerní vysílání pak obohatil premiérový film Svět zítřka. V té době vysílání probíhalo pouze ve vyhrazeném čase od 11 hodin dopoledne a končilo krátce po půlnoci.

Před sedmi lety, přesněji 30. června 2013 televizní stanice prošla přerodem a ukázala se v novém kabátu. Představila novou grafiku, web ale i slogan „Žijeme filmem!“, který jej vystihuje. O dva roky později se stala nejúspěšnějším filmovým kanálem za měsíc duben. I dnes se řadí mezi divácky nejoblíbenější a nejsledovanější tématické stanice.

V tuto chvíli vysílá až 24 hodin denně. Svým divákům nabízí pestrý program v podobě zahraničních filmů, seriálů a reality show. Již od počátku vysílání je každý den žánrově vyhrazen na různé tématické filmy.

I v den svých narozenin Nova Cinema myslela na všechny. Na své si přijdou nejen milovníci romantických a dobrodružných filmů ale i komedií či animáků.

Přidat komentář