Co média v týdnu 45/2020 dala

Pandemie, virus, distanční výuka. V posledních týdnech máme po krk zlých zpráv a důvodů ke špatné náladě. Tentokrát se snad nebude řešit pořád jen covid. Pojďme se tedy podívat, o čem se psalo.

Bond vs Covid

Z první titulní stránky na nás kouká agent 007. Ještě před Dušičkami nás opustil Sean Connery, první filmový James Bond. Připomenout si spolu s Reflexem můžeme jeho českou stopu, roli i život. Od nostalgických vzpomínek ale zpět do tvrdé reality. Covid si našel místo i v tomto vydání. Tentokrát v podobě nebezpečné hry s daty s Miroslavem Singerem.

Faltýnkovy tajnosti

Respekt nám mimo jiné prozradí tajemství Jaroslava Faltýnka. Tajemství o jeho cestě do Španělska? Nebo jeho top 5 list nejoblíbenějších restaurací na Vyšehradě? Kdo ví. Záhadou také zůstává, proč dnešní děti nečtou. Kritika generace mediálních domorodců, která místo knih čte maximálně tak popisky u postů na instagramu, hlásá jasné sdělení „books not dead!“ Tak snad na tom internetu najdou aspoň výsledky amerických voleb, když už je nebaví Stařec a moře… A pokud vyhraje zase Trump, nebude to asi nic moc.

A co peníze?

A teď něco pro Ekonomy. Nová finanční ředitelka Rohlík.cz Sonia Slavtcheva hrdě vyhlíží a hlásá „Vím, co investoři chtějí.“ V rozhovoru nám tedy snad prozradí, co to vlastně je. Dále se dočteme, že třetina zaměstnanců je zbytečná, ale aby to nebylo celé tak negativní, dozvíme se i o světových českých firmách a jak to dokázaly.

Covid sem, Covid tam

Šíří se viry, myšlenky a nálady. Přesně s tímto triem vítá své čtenáře týdeník Echo. Pandemie mění nejen obsah tisku, ale taky chování elit. Bohužel nebo bohudík? To už necháme na vás. Následující stránky budou informovat o tom, jak by vládli piráti a o genetických nůžkách, které jsou schopny editovat dědičnou informaci. Pokud by tedy editoři měli málo práce, mohla by to být fajn brigáda!

Vakcína, nebo čajík?

A končit budeme jak jinak než na lehčí notu. Jak moc se vyznáte v neverbální komunikaci? Moc ne? Vlasta vám poradí, jak na to. Také přichází s užitečnými tipy, jak vyléčit covid v domácích podmínkách, pokud nedisponujete soukromou laboratoří a Remdesivirem. Pokud se vám to přesto nepovede a budete z viru celí rozložení, Adéla Elbel mile ráda poradí, jak se zase poskládat dohromady. No a jestli ještě doma nelozíte po zdech z covidu, určitě za to může distanční výuka. Pro tyto případy Vlasta přichází s tipy, jak na to. Přesněji jak tedy zvládnout domácí výuku, ne lození po zdech. Ale kdo ví, třeba se dočkáme v dalším čísle?

Přidat komentář