Co média v týdnu 44/2020 dala

V tomto týdnu jsme se měli možnost přesvědčit, že starý dobrý bulvár dokáže taky rozhoupat zemi pod nohama. Naštěstí ale žijeme v časech pandemie, a tak nás nějaká půlnoční schůzka vlastně ani nerozhodí. Jsou tady přece důležitější věci. Třeba pravda o mužském břichu.

Noste roušky!

Titulní strana Blesku s kombinací nezbeda Prymula – návod pro OSVČ – pravidelné losování sportky se zdá být poněkud úsměvná. Nenechme se ale zmást, plukovníka Prymulu stály tyto fotografie ministerskou židli a poslance Faltýnka pozici místopředsedy. Je sice milé, že plátek nabízí cenné rady jak kličkovat v nepřátelském moři přísných zákazů, trn zarostlý hluboko v podnikatelově patě to však už nejspíš nevytrhne. Naděje ale umírá poslední, a tak je tady naštěstí v každý pátek – šance stát se milionářem. 

Rande s kněžnou Libuší

Plukovník ‚‚Šprýmula‘‘ obsadil také titulky týdeníků Reflex a Respekt, ať už jako muž z Ria, který na nás vyplazuje jazyk, nebo jako záletník domlouvající si půlnoční schůzky s Přemyslovskou pramáti.

Jestli vám však koronavirová krize leze ušima a stupeň dosažené úzkosti považujete za neúnosný, můžete si v Respektu přečíst o novém dokumentu Davida Attenborougha. Ten sice vyvolává silný environmentální žal, na rozdíl od naši vlády však představuje také jasný nákres vhodného řešení. 

Srdcová královna

Podle přední strany týdeníku Ekonom není covid žádná katastrofa, šéf Isolitu-Bravo se totiž pandemie nebojí. Mnohem horší je prý taková smrt z vyděšení.

Parazitolog Jaroslav Flégr razí ale opačný názor a s nepříliš přesvědčivým úsměvem pózuje pro Týden. Myslet si, že ušetříme, když zemřou staří a nemocní je podle něj cynické.

Kdo ale v poslední době určitě nešetřil je ministryně Alena Schillerová. ‚‚Ať nás soudí historie‘‘, hlásá týdeníkem Euro nazvaná dluhová královna. 

Poklady podzimu

Týdeník Téma rozebírá záležitosti jako nárůst demence, nevěra, závislost nebo rostoucí pocity nejistoty. Nejhodnotnější poklad se však nenápadně skví na horním okraji časopisu. Bohdalová: Zpověď Gottovy ‚‚nevěsty‘‘ je bezpochyby to, co v těchto dnech přivede vaši mysl na úplně jiné myšlenky.

Vlasta s živelnou Bárou Hrzánovou radí, jak se poprat s krizí a co uvařit z dýně. Přidává také 34 stran o tom, jak ulevit naší planetě.

To nejlepší ale na konec. ‚‚Kdo ho chce shodit, neměl by se spoléhat na diety.‘‘ Řeč je tady o tabu jménem mužské břicho, jehož záhady odkrývá týdeník Květy. To poslední, co teď český národ potřebuje je, aby mu někdo házel špínu na pivo. To totiž jako jedno z mála má tu magickou moc spojit oba rozdělené tábory dohromady.

Přidat komentář