Květnové vydání Elle se zaměřuje na ekologii

Nejnovější číslo módního magazínu Elle s podtitulem Planet Love je celé věnované tématu ekologie. Hlavní rozdílem oproti jiným číslům je, že jej redakce nově přinesla na ekologickém papíře. Celé vydání se věnuje nejen ochraně životního prostředí a šetrnému způsobu života, ale také karanténě, protože právě v jejím průběhu vznikalo.

Hlavním tématem květnového čísla Elle je ekologie. Magazín například nabízí rozhovory se známými českými osobnostmi, které žijí ekologicky a poradí, jak žít bez odpadu a jak na zelený způsob života nalákat co nejvíce lidí. Beauty sekce nabídne návod na kosmetiku, kterou si sami čtenářky mohou samy vyrobit, aniž by zatěžovaly přírodu. Květnové číslo také nabízí spoustu veganských receptů bez přebytečného odpadu. I když se zdá, že nejnovější vydání Elle je pouze o ochraně přírody, redakce samozřejmě nezklamala a nevynechala ani klasické články o módě a trendech.

Největším esem nového čísla je ale ekologický, recyklovaný papír jako nosič. Podle vydavatelství Burda tento měsíc vychází všechna světová čísla magazínu Elle v ekologickém provedení. Ten ale není zdaleka první, kdo tento krok učinil. V prosinci vyšel na matném recyklovaném papíře také módní magazín Marie Claire.

Celé číslo vznikalo v karanténě kvůli koronavirové pandemii, a tak není divu, že se věnuje například i digitálnímu umění a článek přiložila také šéfredaktorka Valentina Nízká. Pojednává o solidaritě v módním průmyslu, která je v těchto těžkých časech více než potřeba.

Přidat komentář