Radio Wave bude streamovat velikonoční kázání faráře Petra Wagnera

Řada farářů a kněžích přenesla své promluvy a kázání do virtuálního prostoru. Od konce března promlouvá k věřícím skrz monitory například Tomáš Halík na serveru Aktuálně.cz. Velikonočním dnům se rozhodla věnovat také progresivní stanice Českého rozhlasu Radio Wave. Kázání se zítra večer ujme husitský farář, hudebník a moderátor Petr Wagner.

Nouzový stav spojený s pandemií nového koronaviru se dotýká všech oblastí života včetně církevních svátků. Například židé po celém světě řeší, jak v izolaci prožívat dny svátku Pesach a komplikace se nevyhýbají ani křesťanům a velikonočním svátkům.

„To, co jsme pro letošek vymysleli, se jmenuje Lesní slovo, čili vlastně takové velikonoční kázání v plenéru,“ uvádí v pozvánce sám Wagner. Pětačtyřicetiminutové Lesní slovo budou moci diváci živě sledovat na facebookovém profilu Radia Wave nebo na stránkách wave.cz od sedmi hodin večer.

Z evangelického kostela do lesa

Wagnerovi, stejně jako všem křesťanským duchovním po celé republice, překazil nouzový stav plánované setkávání s věřícími v kostelech, sborech a modlitebnách. Jeho kroky proto symbolicky povedou ven z evangelického kostela, kde měl tradičně sloužit nedělní ekumenickou mši pro husity a evangelíky, do lesa, kde uskuteční své kázání.

Petr Wagner se kromě povinností husitského faráře pravidelně hlásí na vlnách Radia Wave v pořadu náboženství Hergot! a v pořadu Špína, který se věnuje tvrdé hudbě. Vedle toho také výkladem provází podcast a autorské čtení Parabible evangelického kazatele Alexandra Fleka.

Se svou skupinou Safenat Paneach vydal Wagner dvě alba zhudebněných básní Martina Jirouse nebo Jana Skácela. Svou bohoslužbou slova pak otevíral jeden z festivalových dní alternativního festivali Pelhřimovy na česko-polském pohraničí.

Foto: Martin Chylik

Přidat komentář