Novinář v popkultuře: The Morning Show

Vstávat každý den ve 3:30, jít do studia, nechat se nalíčit a připravit se na to, co se bude vysílat. Taková stereotypní rána mají moderátorky The Morning Show, stejnojmenného seriálu z dílny Apple TV+.

Seriál nechává diváka nahlédnout do fungování ranní televizní show, která lidem přináší zpravodajství a příběhy ze světa. Kromě práce samotných moderátorů vidíme i do zákulisí pořadu, tedy na práci rešeršistů, kameramanů a zbytku studia. Dozvíme se i jak televize shání hosty do svých pořadů. Pro The Morning Show má tuto práci na starosti Hannah (Gugu Mbatha-Raw) , která je nejen talentovaná a zapálená pro svou práci, ale přesně ví, jak člověka přesvědčit a získat ho na svou stranu.

Alex, kterou hraje Jennifer Aniston, je hlavní moderátorkou ranní show a svou práci má jako drogu. Protože nemá v životě nic jiného než svůj pořad, je ochotná mu obětovat všechno. Před kamerou působí jako profesionálka, ale i to občas nevyjde podle plánu. 

Parťákem pro vysílání Alex je Bradley (Reese Witherspoon), která je jejím pravým opakem. Odmítá si před kamerou na něco hrát, chce lidem předávat hlavně pravdu a nejlépe tím zlepšit svět. Sledovanost a boj o diváky s konkurenční televizi ji nezajímá. Umí si skvěle poradit s improvizací a za žádnou cenu se v živém vysílání nenechá rozhodit. Než se dostala do pořadu, který miluje celá Amerika, tak prošla několika malými médii. 

Pak je tady Mitch (Steeve Carell), viník celého drama uvnitř televizní stanice UBA. Patnáct let moderoval ranní show s Alex, ale využíval svého postavení a televize ho vyhodila. Jeho cílem je mezi svými kolegy najít spojence, aby očistil své jméno na veřejnosti. Najde někoho takového?

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

Přidat komentář