Co média v týdnu 14/2020 dala?

Novináři se nebojí ničeho, ani koronaviru. A protože nás ještě naštěstí virus taky neskolil, přinášíme přehled toho nejdůležitějšího, co média ve třetím týdnu karantény (a čtrnáctém tohoto roku) dala.

Respekt tento týden opustil od obvyklých karikatur a obálku věnoval hrdinům pandemie. Pokud koronaviru ještě nemáte dost, můžete si přečíst, jak se zrodil. I když praktičtější možná bude radši článek o oživení ekonomiky.

To zlobivější brácha Reflex na to šel jinak a na titulku poslal ekonoma Mojmíra Hampla s rebelsky sundanou rouškou a pokynem, že máme věřit na nejlepší a připravit se na nejhorší. No co nám taky zbývá. Snad jen přečíst si, co si o tom všem myslí naše děti.

Týdeník Euro potěší všechny introverty rozhovorem s epidemiologem Maďarem. který tvrdí, že nejspolehlivější je izolace. A pokud už máte článků kolem koronaviru dost, můžete si přečíst esej o migrační krizi v Turecku.

Týdeník Týden nabízí rozhovor s historikem a spisovatelem Vlastimilem Vondruškou a psychologem, který radí, jak omezit stres, což se teď jistě hodí. Mimo jiné posílá i vzkaz z Itálie – Seďte na zadku.

No a trochu optimismu přináší Vlasta. Vedle dojemných příběhů lidí co šijí roušky a jistě ještě dojemnějšího příběhu hvězdy titulní strany se můžete inspirovat velikonočními recepty. Za předpokladu, že se včas dostanete do obchodu a Velikonoce letos budou.

Přidat komentář