Alkoholici si zoufají! Suchý únor je o den delší. Další večeře s Rychlými špunty

A je to tady! Únor má kvůli dnešku o den víc! Víte proč? Protože je přestupný rok! Přinášíme exkluzivní informace o tomto ojedinělém jevu!

Kdo za tím ale stojí? Zvláštní úkaz souvisí s kalendářem papeže Řehoře, který ve středověku chtěl přidat druhému měsíci v roce den navíc. Údajně kvůli tomu, že byly desátky za únor chudší než v ostatních měsících, což chtěl dorovnat delším časem k jejich výběru. Aktuálně podezříváme spíše obchodníky, kteří jsou nadšení z toho, jak jim z regálů mizí i ta mouka prolezlá broučky, a chtějí dopřát zákazníkům den nakupování navíc, aby si zvýšili tržby. Naopak alkoholici si zoufají, protože suchý únor je o den delší než loni a jejich strategické rozvržení abstinence už se nevyplácí tolik jako v minulých letech. Jen doufáme, že na delší únor je připravený náš systém EET. Nebo je to jako se sněhem v prosinci na D1? Nikdo to nečekal?

Ještě loni měl únor jen 28 dní, nikomu to nevadilo, všichni byli spokojení. Jenže letos je všechno jinak. Takže dnes nevidíte v kalendáři 1. březen, je tam 29. únor (kdo to má jinak, měl by si vážně promluvit se svým prodavačem v papírnictví)! Podle odborníka, který si nepřál být jmenován, se tento zvláštní jev opakuje pouze jednou za čtyři roky.

Byli jsme se ptát v ulicích, co lidé na novinku říkají. Mnozí byli zaskočení a překvapení, ale novou informaci akceptovali. Paní Alena z Brandýsa nad Labem poznamenala, že by se mělo raději přidat důchodcům. „Za komunistů takové zbytečnosti nebyly, únor byl hlavně vítězný a měl 28 dní,“ uvedl pan Josef z Bruntálu.

Milí čtenáři, doufáme, že jste si den navíc užili podle svých představ a těší nás, že jste minutku čtení věnovali i našemu odlehčenému článku s nácvikem bulvárního vyjadřování. Ujišťujeme vás, že si to dovolíme maximálně jednou za čtyři roky.

Přidat komentář