Co média v týdnu 50/2019 dala

Vánoce klepou na dveře, my klepeme kosu a demonstranti se třesou na pád premiéra Babiše. A než vám Ježíšek naloží pod stromeček nové ponožky a trenýrky, přináší vám Mediator1 průřez uplynulého týdne až do tepla domova, abyste nemuseli mrznout ve frontě u trafiky.

Echo jako hlavní téma zvolilo rozvrácenou minulost Petra Pavla, tedy generála armády České republiky. „Copak je to za vojáka?” ptají se. Pokud vás toto téma moc neoslovilo, nemusíte zoufat! Můžete si počíst i o prohře premiéra a nebo o záchraně Severoatlantické aliance Donaldem Trumpem. Tady by se ale víc hodil na odkaz Obecnou školu: „Rodiče, kteří chtějí vidět Idiota, nechť přijdou do Bílého domu!”

Slováci vévodí českým týdeníkům

Na titulní straně Reflexu hrdě pózují čtyři muži. Na první pohled vypadají jako hudební ikony minulého století, The Beatles. Jenže se jim tam nějak infiltroval očima koulející Meky Žbirka. Teď už je to jasné. Příští rok boří festivaly The Meky!

A co nějaká další zahraniční celebrita? Babiše není nikdy dost. Zatímco ostatní týdeníky řeší Vánoce a běžní lidé na poslední chvíli dokupují dárky, časopis Respekt věnoval titulku právě našemu premiérovi, kterému chybí kousek k potopení. Avšak Babiš, jak známo, se nikdy nevzdává. Nikdy!

Veselé Vánoce a šťastný nový rok!

Celková nálada vybraných témat je více než pozitivní, vzhledem k nadcházející oslavě svátků klidu a míru. Třeba takový článek v Týdnu o zločincích, vekslácích a prostitutkách vám sice tu správnou atmosféru nenavodí, ale psychiatr Karel Nešpor pak poradí, jak si udržet pozitivní myšlení v každé situaci, což bude o vánočních maratonech zapotřebí. Úsměv prosím.

Olga Jelínková ráda zdrhá z večírků. Možná proto aby se mohla vydat na cestu do Betléma společně s Vlastou, která garantuje tu správnou Vánoční pohodu. A když zrovna nebudete podnikat gastrorevoluci s tím kaprem co už dávno leknul ve vaně, můžete si ve chvílích své každoroční existenční krize zjistit “Co jste vůbec zač”. Tak šťastné a veselé!

Přidat komentář