Novák s Koutníkem posilují redakci Seznam Zpráv

Domácí rubrika i investigativní tým webu Seznam Zprávy se dočkají nových redaktorů. Od příštího roku se na reportážích pod taktovkou Janka Kroupy začne podílet Jan Novák. Dnešním dnem započal své působení v Seznamu také Ondřej Koutník, dlouholetý zpravodaj Lidových novin.

Redakci internetového webu Seznam Zprávy rozšiřují Jan Novák a Ondřej Koutník. Prvně jmenovaný se stane členem nově se formujícího investigativního týmu, o jehož vzniku jsme v minulosti informovali.

„Zkušený novinář Jan Novák posílí tým Janka Kroupy od ledna příštího roku,” uvedla v tiskové zprávě PR specialistka Seznamu Hana Holubová.

V minulosti Novák pracoval pro komerční televizní stanici Prima, kde plnil roli zahraničního zpravodaje. Do roku 2015 působil třeba v Sýrii, v Afghánistánu, v Egyptě nebo na Ukrajině. Už v té době se velmi intenzivně věnoval investigativně zaměřené žurnalistice. Natáčel mimo jiné o případu Radovana Krejčíře v Jižní Africe.

Následně se Novák přesunul do České televize, kde se podílel na tvorbě pořadu 168 hodin. Jednou ze svých reportáží se letos v dubnu do značné míry zasloužil o rezignaci ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové, která ve veřejném vyjádření uvedla, že nedokázala unést mediální tlak.

Přestože Seznam Zprávy představily čerstvou akvizici již během včerejšího dne, na stránkách České televize Novák nadále figuruje coby člen stálého týmu pořadu 168 hodin. Sám se k situaci doposud nevyjádřil.

Koutník již začal publikovat

Zato Ondřej Koutník informaci o přesídlení k Seznamu sdílel už včera na svém Twitteru. Dnes se dokonce poprvé aktivně zapojil do chodu domácí rubriky Seznam Zpráv. Na otázky redakce Mediator1 do uzávěrky článku neodpověděl.

Ještě na konci listopadu přitom Koutník publikoval v Lidových novinách, kde nastoupil v roce 2013. Předtím působil v řadách internetového serveru Česká pozice.

„Baví mě rozhovory s respektovanými duchovními, politickými šíbry a lobbisty z šedého polosvěta,” uvedl před časem na webu Lidovky.cz.

Přidat komentář