Janek Kroupa povede nově vzniklé investigativní oddělení na Seznamu

Janek Kroupa, známý investigativní novinář, posílí nově vzniklé zpravodajské oddělení na Seznamu.cz. Na konferenci Czech Internet Forum informaci uvedl nový ředitel divize Zpravodajství a rádií Seznam.cz Jakub Unger.

Seznam.cz zakládá nové investigativní oddělení, a právě nově příchozí Janek Kroupa bude stát v jeho vedení. „Vybudujeme samostatnou redakci investigativních novinářů. Příchod Janka Kroupy očekáváme už brzy a naplňuje mě to vidinou, že budování zpravodajství na Seznamu může být dál zajímavé,“ okomentoval Kroupův příchod Unger.

Janek Kroupa pracuje v současné době jako investigativní reportér Radiožurnálu, kde ukončí své působení koncem října. Rovněž má pořad na TV Nova a spolupracuje i s Českou televizí. Ve své kariéře získal Novinářskou křepelku a Elsu, za válečné reportáže obdržel cenu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

Kromě investigativních novinářů plánuje Seznam.cz také novou podobu webu Seznam Zprávy. Cíl zůstává stejný, a to nabízet kvalitní zpravodajství za všech okolností.

V Seznamu dochází v posledních měsících k častým obměnám. Nově povede zpravodajství Televize Seznam reportér a moderátor Pavel Cyprich. Nahradí tak Filipa Horkého, který redakci Seznamu opustí koncem listopadu.

KOMENTÁŘE

Přidat komentář