Ústřední výbor dobra nebo silná opozice představující naději pro naši zemi. V obou případech je řeč o „Chvilkařích“

Jedna demonstrace, spousta novinářů a spousta úhlů pohledu. I tak by se dalo popsat sobotní odpoledne v Praze.

“Děkujeme všem novinářům, kteří neztratili odvahu a stále informují pravdivě, protože vědí, že fakta jsou důležitá, díky!” uvedl ve svém úvodním proslovu místopředseda spolku Milion Chvilek Benjamin Roll. Tím zahájil demonstraci, kterou sledovala všechna česká média, ale každé z nich zvolilo jiný způsob zpracování.

Důležité hlášení: Stoupá obezita u dětí!!! A demonstrovalo se za svobodu…

Česká televize věnovala zprávě o demonstraci celých dvacet minut v rámci Událostí, naopak televize Nova postavila na první místo Televizních novin informaci o dětské obezitě. Letná si očividně podle jejich redakce zasloužila až druhé místo. Televize Prima sice zvolila jako hlavní téma Velkých zpráv demonstraci na Letné, ale udělala to tak trochu po svém. Největší důraz kladla na problémy s dopravou a nedostatkem parkovacích míst způsobené právě demonstrací a následná opatření, tedy posílení metra.

Kvůli Zemanovi a Babišovi se lidé na náměstí nesejdou. Rozhodně ne bez piva zadarmo

Redakce DVTV byla na místě v plné sestavě a natočila rozhovory s hercem Ivanem Trojanem, Bolkem Polívkou a signatářkou Charty 77 Danou Němcovou. Za Respekt situaci popsala svými slovy Andrea Procházková a skrze svůj fotoaparát Milan Jaroš. „Druhá demonstrace na Letné je další ze série signálů, že v Česku je čtvrt milionu aktivních lidí, kteří říkají „ne“ jeho proplétání byznysu se státem. Zemanovsko-babišovský svět není schopen svolat ani kontrademonstraci, kam by přijelo víc než dvě stě lidí. A to by ještě muselo být pivo a koblihy zadarmo,“ napsal Bohumil Pečinka za Reflex a přirovnal Andreje Babiše k Gustavu Husákovi.

Říkají si velký hlídací pes, ale připomínají spíš ústřední výbor dobra

„Do roka a do dne, vzkázal Minář opozici, po níž chce jasnou vizi, jak porazit Babiše. Být šéfy ODS, TOP 09, STAN a lidovců začnu se Milionu chvilek pro demokracii bát víc než Babiše. Do roka a do dne se totiž může terčem spolku na Letné klidně stát právě opozice, pokud nesplní Minářovy požadavky. Ostatně všechny „revoluce“ začnou dřív nebo později požírat vlastní děti,“ vyjádřilo INFO.cz obavu z podmínek, které si „Chvilkaři“ kladou. „Z Milionu chvilek se stala firma profíků na plný úvazek se čtyřmilionovým kontem, které jim naplnili lidi. Plná Letná samozřejmě optimisticky klame, tohle ale zatím vítězná politická síla určitě není. Hlavní ironií Milionu chvilek je, že diktováním vládě i opozici nyní začínají připomínat komunisty. Říkají si velký hlídací pes, spíš jsou ale něco jako ústřední výbor dobra,“ přidal se Blesk.

Země se začíná probouzet

„Vzpomínalo se na revoluci a lidé dávali najevo starost o svobodu a demokracii. Země se začíná budit, vidí situaci o něco pozitivněji Aktuálně.cz a označuje „Chvilkaře“ za silného soupeře. Server iDnes spadající pod Andreje Babiše označil sobotní protest za „největší, jaké Česko ve svých moderních dějinách zažilo“ a srovnával ho s protesty z roku 1989.

Přidat komentář