Co média v týdnu 40/2019 dala

Chvíli poté, co pominula Gretománie, a ještě než nás v následujícím týdnu zavalí celá biografie i diskografie Karla Gotta a také pranýřování premiéra Babiše za návrh státního pohřbu pro Mistra, pojďme si připomenout, o čem psaly některé tuzemské týdeníky v uplynulých sedmi dnech.

Reflex nabízí průvodce Pražským hradem a společně s tím si můžete přečíst i o událostech s ním spojených. Titulní fotka Masaryka se svíčkou a plyšovým medvídkem dodává na tajemnosti, no ne? Vrchním hradním strašidlem je ale momentálně někdo jiný.

V Týdnu je zase v kurzu migrace. Historik Vlastimil Vondruška ji dokonce v exkluzivním rozhovoru označil za vpád. Putin? Trump? Kim Čong-un? Ne, bojme se raději vyzáblých Arabů brázdících moře na dřevěných loďkách s poloprázdnými batohy.

S Hradem značně souvisí i hlavní téma Respektu. Ten řeší souboj dvou těžkých vah – Zeman vs. Zeman. Bojuje se zřejmě o přízeň Babiše. Už teď jsou ale dvě věci zřejmé: premiér knockoutován nebude a rozhodčímu Šarochovi s*rou čápi do klína.

Hubněme bez diety, stejně jídlo zdraží

Oproti tomu se redakce Eura přidala na vlnu „sluníčkářství“ a věnuje se zásadnímu ekonomicko-enviromentálnímu tématu. Proč však lidské slunce na „titulce“ tak silně připomíná to ze seriálu Teletubbies? Asi si myslí, že jejich cílovka bude nyní bohatší o šestileté prcky.

Vskutku originální nápad zvolilo pro svou titulku Echo – kolečko červené cibule. Probírané téma bohužel skutečně k pláči je. Ale tak aspoň v něčem jsme nejlepší…

Dost dobří jsme dokonce i ve vymýšlení diet. Jenže týdeník Vlasta přichází s revolucí a nabízí hubnutí bez nich. Prý je to v hlavě. No, když se na sebe podívám, rozhodně je na tom hůř břicho, boky nebo zadek.

KOMENTÁŘE

Přidat komentář