Český rozhlas v srpnu vymění své zahraniční zpravodaje

Berlín, Moskva, Varšava. V těchto městech vystřídá Český rozhlas (ČRo) příští měsíc své zahraniční zpravodaje.

Do Moskvy nastupuje Ivana Milenkovičová, vystřídá tak v Rusku zkušeného zahraničního zpravodaje Martina Dorazína. Dorazín bude nově zpravodajem ve Varšavě. „Polsko je nejen sousední zemí, je také zemí, se kterou má Česká republika důležité vztahy. Český rozhlas vždy přinášel z Polska mnohovrstevnaté a zajímavé zpravodajství a jsem proto rád, že budeme tuto zemi znovu sledovat díky našemu člověku přímo na místě,“ uvedl vedoucí Zahraniční redakce ČRo David Koubek.

Pavla Poláka vystřídá v Berlíně reportér zahraniční redakce ČRo Václav Jabůrek.  „Čím dál důležitější je přinášet zpravodajství přímo z místa. Reportér, který zná a dodržuje novinářské standardy, je zvědavý, dokáže posluchačům v České republice přinést inspirativní témata se znalostí souvislostí. A navíc – dokáže udělat z důležitého zajímavé. Věřím, že takoví jsou i budoucí zpravodajové Českého rozhlasu v Rusku, Polsku a Německu,“ řekl ředitel zpravodajství ČRo Jan Pokorný.

Devět zahraničních zpravodajů ČRo působí na čtyřech kontinentech, a to v Pekingu, Moskvě, Káhiře, Bratislavě, Varšavě, Berlíně, Bruselu, Londýně a Washingtonu.

Přidat komentář